Winkelcomplex Docks Bruxsel ontvangt donderdag het grote publiek

Winkelcomplex Docks Bruxsel ontvangt donderdag het grote publiek

Het nieuwe winkel- en belevingscentrum Docks Bruxsel, aan de Lambermontlaan in Brussel, ontvangt vanaf donderdag 20 oktober officieel het grote publiek. Docks Bruxsel wil meer zijn dan enkel een winkelcentrum met ook uitgebreide eetgelegenheden, een avonturenpark en een bioscoop. In totaal zal Docks Bruxsel goed zijn voor 2.000 directe en indirecte banen voor Brusselaars. In totaal huizen er 113 merken in het nieuwe shoppingcenter, waarvan er 41 voor het eerst in Brussel te koop zijn. Zowel grote merken, als kleine onafhankelijke Belgische boetieks hebben er een plaats. Er zijn ook enkele Belgische primeurs zoals de Samsung Experience Store, H&M Home of Kiabi.

Het shoppingcomplex wil daarnaast ook een belevingscentrum zijn. Wie de culinaire toer op wil kan kiezen uit twintig restaurants met smaken van Italië tot Japan of Libanon. Voor de cultuurliefhebbers is er Cinema White, het bioscoopcomplex dat door Belga Films verwezenlijkt werd, met acht zalen en een totaal van 1.150 zitplaatsen, of de Godin-ruimte die het industriële erfgoed van de site tentoonstelt. Tot slot is er nog het indoor avonturenpark Koezio en een evenementenruimte met een capaciteit van 1.500 personen.

Docks Bruxsel is bereikbaar op zeven manieren: via bus, tram, trein, te voet, fiets, auto of boot. Er zijn 1.700 parkeerplaatsen voor auto’s en 265 voor fietsen. Het gehele project, vanaf de aankoop van de site door Equilis, nam 10 jaar in beslag. De bouw van het shoppingcenter startte in juli 2013.

bron: Belga