Race Witte Huis - Trump moet focussen op "thema's die Amerikaanse volk nauw aan het hart liggen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump moet tijdens het derde en laatste televisiedebat met zijn Democratische rivale Hillary Clinton focussen op de belangrijke thema's die het Amerikaanse volk nauw aan het hart liggen. Dat heeft Nigel Farage, de Britse politicus die er mee voor zorgde dat het Verenigde Koninkrijk uit de Europese Unie stapt, verklaard aan CNN. Farage kondigde begin oktober aan dat hij Trump zou helpen met de voorbereiding van het debat van woensdag. De voormalige UKIP-leider, een vurige Trump-supporter, stapte na het eerste debat eind september, dat volgens de meeste waarnemers op punten gewonnen werd door Clinton, op het vliegtuig richting Verenigde Staten.

"Of het nu gaat over Washington, Brussel of Londen, we hebben de afgelopen 25 jaar gezien dat er een politieke klasse aan het opkomen is die geen voeling heeft met de mainstream publieke opinie", aldus Farage. "Hillary Clinton is de belichaming van dat establishment."

"Ik denk dat de Bush-tape (waarop Trump denigrerende uitspraken doet over vrouwen, red.) de positie die Trump had heeft beschadigd, maar ik denk niet dat hij zo ver achterop hinkt als de peilingen zeggen", aldus Farage. "Als hij vanavond een genadeslag geeft op basis van zijn beleidspunten, dan verwacht ik nog 20 zeer interessante dagen." Volgens de Britse politicus moet Trump praten over de toekomst van Amerika, Amerika's plaats in de wereld, immigratie en het helpen van kmo's, in plaats van te focussen op de strijd tussen hem en de Clinton-familie, "want die strijd zal hij verliezen".

Op de dag van de Brexit gaven sommige peilingen het "leave"-kamp een achterstand van 10 procentpunten, terwijl de resultaten anders uitdraaiden, aldus Farage. Terwijl de peilingen Clinton nu een voorsprong geven tot 11 procent, is het mogelijk dat kiezers hun ware intenties nu niet tonen, maar zullen handelen met hun geweten in de stemhokjes. "Misschien vertellen mensen de opiniepeilers de waarheid niet", aldus Farage. "Ze denken, 'ik wil niet vertellen dat ik voor Trump stem, maar ik weet dat ik dat wel zal doen'."

Het derde presidentieel debat, dat donderdagochtend om 03.00 uur van start gaat op de University of Nevada in Las Vegas, wordt gemodereerd door nieuwsanker van Fox News Chris Wallace.

bron: Belga