Joris De Loore stunt niet in debuutmatch European Open

door
Belga
Leestijd 2 min.

Joris De Loore (ATP 174) is er woensdag in de Lotto Arena van Antwerpen niet in geslaagd zich voor de tweede ronde van het European Open (hard/566.525 euro) te plaatsen. De 23-jarige Bruggeling moest in zijn debuutmatch in de ATP World Tour in 1 uur en 52 minuten met 3-6, 6-4 en 6-4 de duimen leggen voor de 18-jarige Amerikaan Taylor Fritz (ATP 70). De Loore, die dankzij en wildcard op de hoofdtabel stond, begon uitstekend en ging meteen door de opslag van Fritz. Die brak echter onmiddellijk terug. Bij 3-4 snoepte De Loore opnieuw een opslagspel af van de Amerikaan, waarna hij de set na 39 minuten op de service van Fritz binnen haalde.

In de eerste set had De Loore acht aces geslagen en ook de tweede begon hij met een ace. Desondanks gaf hij het spelletje nog uit handen. De vroege voorsprong volstond voor Fritz om de set in 36 minuten met 6-4 te winnen.

Ook in het eerste spelletje van de derde set had De Loore meteen breakpunten weg te werken. Deze keer kon hij zijn opslag wel behouden en dat lukte hem bij 2-2 ondanks twee nieuwe breakkansen voor Fritz opnieuw. Het volgend opslagspel van De Loore was het dan toch raak voor het Amerikaanse talent. Fritz kwam 3-4 voor en liet de zege niet meer schieten.

In de achtste finales staat Fritz tegenover de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 77). Die schakelde dinsdag het Franse zevende reekshoofd Nicolas Mahut (ATP 40) met 7-6 (7/2) en 7-5 uit. De winnaar van het duel neemt het op tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP 22). Cuevas, als vierde reekshoofd vrij in de eerste ronde, plaatste zich dinsdag als eerste voor de kwartfinales door de Slovaak Jozef Kovalik (ATP 128) met 6-4 en 7-6 (7/4) te verslaan.

bron: Belga