Gijzelnemer Vorst onder aanhoudingsbevel geplaatst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nourredine Ouartassi, de 25-jarige man die dinsdagavond een 30-tal personen gijzelde in een Carrefour-warenhuis in Vorst, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket woensdagavond. De man, die ook met psychiatrische problemen kampt, had zich eerder die dag gemeld bij de politie met de vraag om terug te keren naar de gevangenis. Maar er was op dat moment geen reden om hem op te pakken, aldus het parket. Ouartassi, de zoon van de schepen van Sport van Vorst Ahmed Ouartassi, stapte dinsdag kort voor 19 uur het Carrefour-warenhuis aan de Alsembergsesteenweg in Vorst binnen en bedreigde de aanwezigen met een pistool. Hij eiste de inhoud van de kassa en boeide één van de kassiersters.

"De politie werd verwittigd en de speciale eenheden van de federale politie kwamen ter plaatse", zegt parketwoorsvoerster Ine Van Wymersch. "Er werden onderhandelingen opgestart met de gijzelnemer en al tijdens die onderhandelingen werden een aantal gijzelaars vrijgelaten. Na ongeveer een uur gaf de man zich dan over en kon hij ingerekend worden. Het wapen dat hij gebruikte, zou een alarmpistool geweest zijn maar dat moet nog verder onderzocht worden. "

Nourredine Ouartassi is geen onbekende voor het gerecht: tussen 2009 en 2012 was hij al herhaaldelijk veroordeeld, onder meer voor diefstallen met geweld en bedreiging. Hij moet nu binnen de vijf dagen voor de raadkamer verschijnen. Die zal zich uitspreken over zijn verdere aanhouding.

bron: Belga