Ex-werknemer castingbureau krijgt 4 jaar cel voor verkrachting

De correctionele rechtbank heeft Chafik A. uit Antwerpen veroordeeld tot vier jaar cel voor het verkrachten van twee jonge vrouwen. Eén van hen had hij leren kennen via castingbureau Hakuna, dat onder meer figuranten zocht voor de film “Black”. De 29-jarige beklaagde werd voor drie andere feiten vrijgesproken. Een 21-jarige vrouw was begin februari naar de politie gestapt omdat Chafik A. haar na een afspraakje met geweld verkracht had. De beklaagde gaf toe dat de seks wat ruw was geweest, maar beweerde dat alles met haar instemming was gebeurd. De rechtbank vond de verkrachting bewezen en oordeelde dat hij zonder enig respect zijn lusten op haar had botgevierd.

Het tweede slachtoffer had zich gemeld, nadat het openbaar ministerie navraag had gedaan bij zijn werkgever Hakuna Casting. Als casting director kwam hij immers met veel jonge vrouwen in contact. Het slachtoffer vertelde de politie dat ze in het najaar van 2014 – toen ze 16 was – met de beklaagde had afgesproken op zijn appartement om over enkele projecten te praten.

Hij had haar iets te drinken aangeboden, waarna ze zich slap voelde. De beklaagde had zich vervolgens aan haar vergrepen. De rechtbank zag geen reden om aan haar geloofwaardigheid te twijfelen. Chafik A. had misbruik gemaakt van zijn functie als casting director en had het jonge meisje gemanipuleerd.

De man werd ook nog vervolgd voor het aanranden van een vrouw die hij via de datingapp Tinder had leren kennen en voor het aanranden en verkrachten van respectievelijk een stagiaire en een medewerkster van Hakuna, maar daarvoor werd hij vrijgesproken. Chafik A. is intussen niet langer werkzaam bij het castingbureau.

bron: Belga