European Open - Steve Darcis voorbij Benoit Paire naar achtste finales

door
Belga
Leestijd 2 min.

Steve Darcis (ATP 120) heeft zich woensdag in Antwerpen voor de achtste finales van het European Open (hard/566.525 euro) geplaatst. De 32-jarige Luikenaar won in 1 uur en 57 minuten met 6-7 (6/8), 6-1 en 6-4 van de Fransman Benoit Paire (ATP 42). Darcis verloor zijn eerste opslagspel, maar brak meteen weer terug, waarna beide spelers op service bleven. Ondanks twee dubbele fouten op rij van Darcis in het elfde game, kon Paire tot zijn grote frustratie ook dat spelletje niet naar zich toe trekken. De 27-jarige Fransman, het ook al grondig oneens met enkele beslissingen van de lijnrechters, koelde zijn woede op zijn tennisracket en sleepte alsnog een tiebreak uit de brand. Nadat Darcis daarin drie setballen onbenut liet, verzilverde Paire na 57 minuten wel zijn eerste setbal.

Toen Darcis in het derde game van de tweede set door de opslag van Paire ging, leidde dat opnieuw tot veel gevloek en racketgegooi. Vervolgens liet Paire de set futloos in 22 minuten glippen.

In de derde set liet Darcis onmiddellijk 2-0 uit en ondanks twee rebreaks van Paire zou hij die bonus niet meer uit handen geven. Bij 5-4 liet hij op de eigen service wel nog een matchpunt liggen, maar op de opslag van Paire was de vierde matchbal de goede.

Om een plaats in de kwartfinales mag Darcis het hardcourt in de Lotto Arena op voor een duel tegen de Roemeen Marius Copil (ATP 198). Die verraste dinsdag door als kwalificatiespeler het Portugese zesde reekshoofd Joao Sousa (ATP 33) met 4-6, 6-3 en 6-3 uit te schakelen. In de onderlinge confrontaties met Copil staat Darcis 2-1 achter, maar de Luikenaar won wel het jongste duel. In 2014 versloeg hij de Roemeen in de achtste finales in Genève, op hardcourt, met 0-6, 6-4 en 6-4. "Copil is geen makkelijke tegenstander", verklaarde Darcis meteen na zijn wedstrijd. "Hij legt heel veel risico in zijn spel en dat loont al eens. Ook dat wordt weer een moeilijke match."

bron: Belga