European Open - Steve Darcis onthoudt vooral de zege: "Mooi tennis was het niet"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Het was geen grote match", erkende Steve Darcis (ATP 120) woensdag na zijn 6-7 (6-8), 6-1, 6-4 zege tegen de Fransman Benoit Paire (ATP 42) in de eerste ronde van het European Open. "Hij speelde niet goed, ik ook niet. Laat ik vooral de overwinning onthouden." "Lichamelijk beschik ik weer over al mijn mogelijkheden en ook dat is belangrijk. Het was zeker geen groots tennis, noch van mijn, noch van zijn kant." Op een bepaald moment leek Paire er ook helemaal geen zin meer in te hebben. "Benoit kan veel beter. Als het niet naar zijn zin is, laat hij het soms al eens lopen, maar andere keren is hij dan plots wel weer bij de les. Het komt er dan op aan zelf geconcentreerd te blijven. Dat is gelukt en de winst is binnen. Missie volbracht."

De Roemeense kwalificatiespeler Marius Copil (ATP 198) wordt de volgende tegenstander van Darcis. In de onderlinge confrontaties staat Darcis 2-1 achter, al won hij wel het jongste duel. "Ik ken hem goed. Hij is een gevaarlijke tegenstander, iemand die veel risico in zijn spel legt. Hij is een solide speler en heeft een heel goede service. Hij slaat op aan 220 tot 240 kilometer per uur en in alle zones. Het wordt zeker geen makkelijke opdracht. Ik zal zelf veel variatie in mijn spel moeten brengen. Copil staat misschien niet hoog op de ranking, maar hij kan de toppers wel verslaan. Dat heeft hij ook hier al bewezen."

"Ik ben blij dat ik nog eens een ATP-match kon winnen en ben de organisatie dan ook dankbaar voor de wildcard. Doel is natuurlijk om volgend jaar meer ATP-wedstrijden te spelen en te winnen, maar laat ik eerst dit seizoen maar eens tot een goed einde brengen. Druk leg ik mezelf niet op. Ik neem het match per match. Aan een eventuele kwartfinale tegen David Goffin wil ik nu dan ook nog niet denken."

bron: Belga