Europa League - Standard roept supporters op zich te gedragen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Standard lanceert op zijn website een oproep aan de supporters om zich koest te houden tijdens de komende Europese opdrachten. Anders dreigen er "desastreuze gevolgen", luidt het. Aanleiding voor de oproep is de nieuwste boete die de UEFA Standard oplegde na het wangedrag van Luikse supporters in de uitmatch tegen Ajax op 29 september. Zij gooiden toen met rookbommen en veroorzaakten schade in de Amsterdam ArenaA. Verscheidene media melden dat de Rouches 50.000 euro moeten ophoesten. De club geeft geen bedrag maar heeft het wel over "zware boetes".

In een bericht op de clubwebsite richt het bestuur zich tot de Standardaanhang. "Ons disciplinair dossier bij de UEFA is tijdens de recente Europese campagnes groter geworden (en zelfs nog tijdens de laatste match tegen Ajax): gebruik van pyrotechnische materialen (rookbommetjes, voetzoekers...), het gooien van materiaal op het veld, versperde trappen en nooduitgangen, politieke boodschappen .. Onze club ontvangt elke keer zware boetes en andere grote sancties zouden kunnen volgen (match achter gesloten deuren...)", luidt het. "Daarom lijkt het ons fundamenteel om opnieuw elke supporter van onze club te sensibiliseren zodanig dat iedereen er zich van bewust is dat elke inbreuk op het disciplinaire reglement van de UEFA desastreuse gevolgen zou kunnen hebben voor iedereen."

Standard ontvangt morgen op de derde speeldag in groep G van de Europa League het Griekse Panathinaikos. Uit zijn eerste twee matchen (1-1 thuis tegen Celta Vigo, 1-0 bij Ajax) haalde Standard 1 op 6.

bron: Belga