Athletic Bilbao vreest snelheid van Genkse aanvalslinie

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Spaanse topclub Athletic Bilbao is niet zegezeker naar Genk afgezakt voor de match in de Europa League van donderdag. Zowel trainer Ernesto Valverde als doelman Iago Herrerin vertelde woensdagavond op de persconferentie de snelheid van de Genkse aanvallers te vrezen. "Het wordt een sleutelmatch in onze groep. We zullen heel alert moeten zijn om hier punten te pakken", aldus de Spaanse coach. Iago Herrerin, die alleen in de Europa League titularis is, is zich bewust van het gevaar dat donderdag zal uitgaan van de Belgische tegenstrever. "Ze hebben een erg goede thuisreputatie. Hun spitsen zijn erg snel en scoren vlot. We zullen sterk van start moeten gaan en ervoor moeten zorgen dat we geconcentreerd blijven. Op dit niveau betaal je elke fout cash, dat hebben we al geleerd van onze match tegen Sassuolo. Morgen/donderdag wordt het uiteraard een andere match. We hebben ook een aantal geblesseerden, maar dat mag geen excuus zijn. Wie zijn kans krijgt, moet die grijpen."

Ernesto Valverde had het vooral over het Genkse aanvalsgeweld. "Met onder meer Bailey heeft Genk veel snelheid en scorend vermogen. Daarnaast hebben ze balvaste spelers in het middenveld, zoals Pozuelo, en zijn ze erg sterk in de duels. Dit is dus een heel goede ploeg, die het ons vast en zeker moeilijk zal maken. Ze hebben evenveel punten momenteel, dat zegt genoeg."

Valverde wil de Spaanse en Belgische competitie niet vergelijken. "Het klopt dat onze wedstrijden in La Liga van hoog niveau zijn. Ik kan niet vergelijken met België. Wat ik wel weet, is dat alle teams hier ander voetbal spelen en er bij Genk veel talent rondloopt. Anders scoor je geen drie keer tegen Sassuolo. Ze hebben thuis nog maar één keer verloren (tegen Anderlecht, red), en ook toen waren ze de betere ploeg. We hebben veel respect voor hen, en beseffen dat we fysiek en tactisch top zullen moeten zijn."

bron: Belga