Vannacht debatteren Amerikaanse presidentskandidaten voor het laatst

AFP PHOTO / Mark RALSTON

Vannacht om 3 uur Belgische tijd kruisen de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump opnieuw de degens tijdens het derde televisiedebat. Het is het laatste debat voor de verkiezingen van 8 november.

Hoewel Clinton in de peilingen 9% voor ligt op Trump, is op voorhand al duidelijk dat de Republikein zich niet zomaar gewonnen zal geven. Zo liet hij al weten dat hij de halfbroer van Barack Obama, Malik Obama, had uitgenodigd. De man zegt teleurgesteld te zijn in het beleid van zijn broer en Clintons optreden als minister van Buitenlandse Zaken.

Voor Clinton is het debat op de campus van de Universiteit van Nevada in Las Vegas extra pittig omdat het gemodereerd wordt door Chris Wallace van FoxNews. Fox is een rechtse zender die doorgaans de kant kiest van de Republikeinen, al staat ook bij Fox niet iedereen te springen om Trump te steunen.

Er zullen zes thema’s behandeld worden: uitkeringen en de overheidsschuld, immigratie, buitenlandse politiek, de economie, het hooggerechtshof en de geschiktheid van de kandidaten om president te worden.

Het debat is te volgen via onderstaande livestream.