Vlaamse regering wil volgend jaar "subsidiedatabank" klaar hebben

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Vlaamse regering werkt aan een databank die alle subsidies in kaart brengt. Nu is de informatie over de verschillende subsidiestromen verspreid over de verschillende entiteiten van de Vlaamse overheid. Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open Vld) zegt dat de "subsidiedatabank" volgend jaar klaar zal zijn. Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) probeerde onlangs de subsidiestroom vanuit de Vlaamse overheid naar het middenveld in kaart te brengen. Bij gebrek aan een algemeen overzicht moesten de gegevens per departement opgevraagd worden, zodat het resultaat fragmentarisch bleek te zijn.

In het Vlaams regeerakkoord staat dat de Vlaamse regering de oprichting van een subsidiedatabank onderzoekt. N-VA-fractieleider Matthias Diependaele vroeg dinsdag in de commissie algemeen beleid hoe ver het daarmee stond.

Minister Tommelein zei dat die databank er volgend jaar komt. Volgens de minister is de databank nodig om dubbele subsidiëring te vermijden en om de kwaliteit van de subsidieprocessen te verbeteren.

bron: Belga