Vijftien huiszoekingen in terreuronderzoek in Oost-Vlaanderen en Antwerpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij vijftien huiszoekingen dinsdagmorgen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen in een onderzoek naar terrorisme zijn 15 personen opgepakt. Vier van hen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme, meldt het federaal parket. Ze worden verdacht van onder meer financiering van een terroristische groep of rekruteren van Syriëstrijders voor IS. De huiszoekingen vonden plaats in onder meer Gent en Deinze in Oost-Vlaanderen en in Antwerpen. Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen, zegt het federaal parket. "In totaal werden er 15 personen meegenomen voor verhoor, waarvan 4 personen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Deze personen worden verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, onder meer financiering. Bepaalde van hen worden er tevens van verdacht mensen te willen rekruteren om naar Syrië te gaan om zich daar aan te sluiten bij IS."

De acties werden uitgevoerd onder leiding van de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen, met bijstand van Europol/ECTC (European Counter Terrorism Centre) en ploegen van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen, op gezag van de onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme in Oost-Vlaanderen.

Er zijn voor het ogenblik geen verbanden met de dossiers over de aanslagen van 22 maart op de luchthaven en het metrostation Maalbeek, zegt het federaal parket.

bron: Belga