Race Witte Huis - VRT kiest voor rechtstreekse marathonuitzendingen op tv, radio en deredactie.be

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wordt Hillary Clinton de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten? Of steekt Donald Trump alsnog een stokje voor de aangekondigde winst van de Democraten? We weten het tijdens de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 november. Kijkers, surfers en luisteraars kunnen het bij de VRT vanop de eerste rij beleven, met rechtstreekse marathonuitzendingen op tv, radio en deredactie.be. Op televisie is er een verkiezingsmarathon vanuit de studio van "Extra Time", die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een heuse "Amerika Kiest"-studio. Dat wordt tijdens de verkiezingsnacht het kloppend hart van de verslaggeving over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Alles samen duurt de rechtstreekse uitzending 10 uur. Van 23 tot 6 uur is dat op Canvas met Annelies Beck en Stef Meerbergen als ankers. Van 6 tot 9 uur volgt op Canvas en Eén een uitgebreid "Journaal" met updates en duiding, gepresenteerd door Hanne Decoutere.

Daarnaast slaan de redacties van "Terzake" en "De Afspraak" op dinsdag en woensdag de handen in elkaar voor een gezamenlijke uitzending vanuit dezelfde "Amerika Kiest"-studio, gepresenteerd door Kathleen Cools en Bart Schols.

Op Radio 1 doet Xavier Taveirne van 19 en 6 uur de nacht door met de marathonuitzending "Amerika Kiest". Daarna gaat de nacht naadloos over in "De Ochtend".

Ook deredactie.be volgt de Amerikaanse verkiezingsnacht op de voet. Niet alleen met de livestream van het programma op Canvas, maar ook met eigen bijdragen van correspondenten ter plaatse, updates, de hoogtepunten in beeld, duiding en analyse. Dat gebeurt via deredactie.be, maar ook op Twitter en Facebook.

In de aanloop naar de verkiezingen is er eerst nog het derde en laatste debat tussen Trump en Clinton. Dat vindt plaats in de University of Nevada in Las Vegas in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 oktober, van 3 tot 4.45 uur Belgische tijd. Canvas zendt het debat opnieuw rechtstreeks uit.

bron: Belga