Race Witte Huis - NBC News ontslaat Billy Bush vanwege video met Trump

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse televisiezender NBC heeft maandag Billy Bush ontslagen vanwege zijn rol in de video uit 2005 waarin de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zich zeer denigregend uitlaat over vrouwen. Dat melden de Amerikaanse media. Bush, de neef van ex-president George W. Bush en presidentskandidaat Jeb Bush, "zal de 'Today Show' vandaag verlaten", aldus "Today Show"-baas Noah Oppenheim in een memo aan het personeel. Hij schreef dat Bush "een gewaardeerde collega was" en wenst hem "veel geluk in zijn verdere carrière". Bush presenteerde het 09.00 uur-segment van de "Today Show" sinds twee maanden.

"Ik ben zeer dankbaar voor de conversaties die ik had met mijn dochters en voor alle steun die ik kreeg van mijn vrienden, familie en collega's. Ik kijk uit naar wat de toekomst mij zal brengen", aldus Bush maandag in een mededeling.

Washington Post postte vorige week een video uit 2005, waarin Trump aan Billy Bush zegt dat "vrouwen alles toelaten, als je bekend bent". Hij zei dat je zelfs naar hun geslachtsdeel kan grijpen. Op de opname is te horen hoe Bush lacht met de uitlatingen. Hij Bush werd vorige week al geschorst door de zender vanwege die video. Hij verklaarde na de publicatie ervan dat hij "beschaamd" is over de opname.

bron: Belga