Preud'homme brengt drie wijzigingen aan in basiself tegen Porto

door
Belga
Leestijd 1 min.

Club Brugge-trainer Michel Preud'homme brengt in het nu al cruciale duel tegen FC Porto op de derde speeldag in Groep G van de Champions League drie wijzigingen in zijn basiselftal aan. In vergelijking met de met 1-0 verloren competitiewedstrijd van vrijdagavond op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League verdwijnen Dion Cools, Wesley en Boli Bolingoli naar de bank. De herstelde Ruud Vormer, Tomas Pina en Anthony Limbombe starten in de basis.

Voor doelman Ludovic Butelle maken Ricardo van Rhijn, Benoît Poulain en Stefano Denswil deel uit van de driemansverdediging, al is het mogelijk dat aanvoerder Timmy Simons een rij achteruit schuift. Voorin is Jelle Vossen de enige spits, Wesley moet vrede nemen met een plaats op de bank.

De bezoekers uit Porto brengen in het Jan Breydelstadion de verwachte elf namen aan de aftrap. Voorin wordt het opletten voor toptalent André Silva, die Diogo Jota naast zich krijgt. Laurent Depoitre start op de bank tegen de Bruggelingen.

Met nul op zes en nog geen enkel gescoord doelpunt kent Club Brugge een zwakke start in de Champions League. Puntengewin tegen de Portugese topclub is dus een must voor de troepen van Preud'homme. De komende twee speeldagen staat er bovendien telkens een verplaatsing op het programma. Maar ook Porto kan na een één op zes de punten best gebruiken. Groepsleider Leicester City speelt dinsdagavond in eigen huis tegen nummer twee FC Kopenhagen.

bron: Belga