Legervakbonden willen onderhoud met chef Defensie en eerste minister

Legervakbonden willen onderhoud met chef Defensie en eerste minister

De vier militaire vakorganisaties willen “bij hoogdringendheid” een onderhoud met de chef van Defensie (CHOD), generaal Marc Compernol, en de eerste minister Charles Michel. De vakbonden zijn gekant tegen de beslissing van de overheid om de pensioenleeftijd voor militairen naar 63 jaar te verhogen. “In functie van het resultaat van deze gesprekken worden nog andere acties georganiseerd met een duidelijke optie op een algemene mobilisatie van alle militairen en sympathisanten op 15 november 2016”, klinkt het in een persbericht van de legervakbonden.
De militaire vakorganisaties noemden de aanpassing van de pensioenregeling bij Defensie maandag in een gezamenlijk persbericht al “onaanvaardbaar”. De regering toont hiermee volgens de vakorganisaties aan dat zij niet het minste respect betuigt voor de inzet en loyaliteit van onze militairen die zich dag na dag inzetten voor de veiligheid van onze samenleving, klonk het.
De minister van Defensie, Steven Vandeput (N-VA), ontmoette maandagnamiddag de militaire vakbonden om hen te informeren over de teneur van de regeringsbeslissingen.

bron: Belga