Komende dagen regenachtig, winderig en fris weer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag en vanavond krijgen we vanaf het westen regen of buien, mogelijk met een donderslag. Er waait een matige, lokaal vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen. Aan zee zijn er rukwinden tot 60 km/u mogelijk. De maxima klimmen niet hoger dan 14 graden. Vannacht wordt het droger, bij minima tussen 5 en 10 graden. In het noorden en noordwesten van het land blijven de buien wel hangen, een donderslag is daarbij niet uitgesloten. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-vergiftiging.

Ook morgen en donderdag krijgen we nat, winderig en fris weer met temperaturen rond 12 graden. Morgen wordt overwegend zwaarbewolkt, met plaatselijk flink wat neerslag. In de loop van de voormiddag gaat het regenen in het noordoostelijke deel van het land, het zuidwesten wordt tot de namiddag van regen gespaard. Op het einde van de namiddag wordt het over het noorden en noordoosten opnieuw droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 7 en 13 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind die ruimt naar het noordwesten, aan zee kan die krachtig zijn en zijn er rukwinden tot 65 km/u mogelijk. Morgennacht is het vrijwel overal droog, al kan er hier en daar nog een bui voorkomen. De minima liggen rond 2 graden in de Hoge Venen, 5 graden in het centrum en 10 graden aan de kust.

Ook donderdag is het zwaarbewolkt met afwisselend regen en buien en af en toe ook droge momenten. Aan de kust is een donderslag mogelijk. De maxima schommelen tussen 7 en 14 graden. De wind gaat wat liggen en is zwak tot matig uit veranderlijke richtingen, later draaiend naar noordwest. Aan zee waait een matige noordenwind.

Vanaf vrijdag maken de buien plaats voor dikwijls droog weer met af en toe een streepje zon. Zaterdag is er aan zee en in de Ardennen wel kans op buien. Het blijft wel fris, met maxima rond 11 graden in het centrum.

bron: Belga