Champions League - Ruud Vormer: "Hebben nederlaag aan onszelf te danken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club-middenvelder Ruud Vormer was hard in zijn analyse na de met 1-2 verloren Champions League-wedstrijd tegen FC Porto op de derde speeldag in Groep G van de Champions League. "Na het uur liep het niet meer lekker en liepen we op een tegendoelpunt. En dan was er nog die strafschop. Blijkbaar een terechte beslissing van de scheidsrechter en dus hebben wij die nederlaag aan onszelf te danken. Het is nu voorbij denk ik. Daar moeten wij toch realistisch in zijn? We moeten de Champions League nu nog verder afwerken voor de eer van Club Brugge", aldus Vormer. "Wat een frustrerend einde van de wedstrijd. Wij zijn allen diep ontgoocheld. We speelden een heel knappe eerste helft waarin we verdiend op 1-0 waren gekomen en trokken met vertrouwen de rust in. Daarna gingen wij iets te laag staan en kon Porto meer in de match komen met hun kleine vinnige mannetjes. Ikzelf kreeg nog een uitgesproken kans op de 2-0. Ik wou de bal in de hoek leggen, maar mijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal."

Ook Benoit Poulain beseft dat de landskampioen zijn laatste kansen in de Champions League verspeeld heeft. "We staan na drie matchen zonder punten. Het is over en uit voor Club Brugge. We gaan de nog komende wedstrijden toch aanvatten met volle moed en met de intentie om er nog iets van te maken. De strafschop was terecht. Claudemir kwam te hard in, mede omdat hij vermoeid was. Dit is een zure nederlaag."

"We hebben het ons in de tweede helft zelf veel te moeilijk gemaakt door Porto te laten komen. Zo zijn we aan die twee tegendoelpunten gekomen", vond de Franse verdediger. "Bij Porto waren er in de tweede helft verse krachten bijgekomen en daar hadden wij het wel knap lastig mee. Met de komst van Brahimi en Corona begonnen zij immers iets hoger te spelen en ging de snelheid wel de hoogte in bij Porto. We verloren daardoor de controle op het spel."

bron: Belga