Bestuurder met voorlopig rijbewijs vlamt aan 160 km/u door Hallepoorttunnel

Bestuurder met voorlopig rijbewijs vlamt aan 160 km/u door Hallepoorttunnel

De Brusselse lokale politie heeft zaterdagnacht een bestuurder van een VW Golf tegengehouden die aan 160 km/u door de Brusselse Hallepoorttunnel vlamde. Het bleek bovendien te gaan om een jongeman die een voorlopig rijbewijs had, en dus reed buiten de toegestane uren. De jongeman vervoerde ook nog eens twee passagiers en op zijn wagen was geen “L” zichtbaar. Dat meldt het Brusselse parket. In diezelfde Hallepoorrtunnel, waar de snelheid beperkt is tot 50 km/u, werd ook nog een Renault Clio tegengehouden die aan 94 km/u reed. De bestuurder van die wagen bleek niet eens een rijbewijs te hebben, aangezien dat na een eerdere overtreding tijdelijk ingetrokken was.

Beide intercepties vonden plaats tijdens een zogenaamde Full Integrated Police Action (FIPA), waarbij de Brusselse politie op vijf verschillende plaatsen een snelheidscontrole hield. Naast de Hallepoortunnel ging het ook om de Koningsstraat, de Franklin Rooseveltlaan, de Triomflaan en de Houba de Strooperlaan. Op die laatste locatie, waar 50 km/u de maximumsnelheid is, flitste de politie een Audi aan 102 km/u. De bestuurder van die wagen maakte rechtsomkeer en kwam aan de politie vragen of hij toevallig niet geflitst was. De agenten deelden hem niet alleen mee dat zulks inderdaad het geval was maar dat de man ook meteen zijn rijbewijs mocht inleveren.

In totaal controleerde de politie tijdens de FIPA 3.000 voertuigen, waarvan er 229 te snel bleken te rijden. Zes bestuurders moesten hun boete meteen betalen, voor een totaal bedrag van 1.010 euro.

bron: Belga