Gehavend Club Brugge zet Europese lijdensweg verder

BELGA / B. FAHY

Club Brugge moet vanavond opnieuw aan de bak in de Champions League. Ondanks de povere resultaten tot nu toe, gelooft trainer Michel Preud’homme in een stunt in het thuisduel tegen FC Porto. «We spelen om te winnen.»

Het kampioenenbal moest voor de Belgische landskampioen een feest worden, maar tot dusver heeft Club nog niet veel geswingd in de belangrijkste Europese clubcompetitie. Twee nederlagen, nul goals gemaakt en zeven geïncasseerd: de slechtste start ooit voor een Belgisch team en niet meteen een balans om vrolijk van te worden. Op de derde speeldag in groep G wacht vanavond een nieuwe kans tegen Porto, dat het voorlopig niet zoveel beter doet. Met 1 op 6 telt de werkgever van Laurent Depoitre amper één puntje meer, wat betekent dat Club nog lang niet uitgeteld is.

“Spelen om te winnen”

«Als we winnen, zit de kans dat we Europees overwinteren er zeker in en zijn er mogelijkheden om nog iets meer te verwezenlijken», beseft Hans Vanaken. Michel Preud’homme is iets voorzichtiger, al acht de Brugse trainer zijn elftal niet kansloos. «In onze vorige CL-matchen hadden wij telkens de eerste grote kans», herinnert hij zich. «Als die erin gaat, krijg je telkens een andere wedstrijd. Wij gaan ook tegen Porto spelen om te winnen, maar of het nu wel gaat lukken is een open vraag.»

Blessureleed

Een groot nadeel is dat blauw-zwart gebukt gaat onder een zware blessurelast. Met Lior Refaelov, José Izquierdo, Björn Engels, Abdoulay Diaby en Laurens De Bock ontbreken er maar liefst vijf basisspelers, wat zijn weerslag heeft op het geleverde spel. «Spijtig genoeg hebben we tal van geblesseerden en zieken», zucht Preud’homme. «We kunnen dus niet met onze sterkste opstelling aantreden, wat nodig is om te presteren tegen teams die bijna allemaal sterker zijn dan Club Brugge.»

Toch kreeg Preud’homme gisteren op training (foto) ook wat goed nieuws. In vergelijking met het competitieduel van vorige vrijdag in Charleroi recupereert hij Anthony Limbombe, Ruud Vormer en Felipe Gedoz.