Word de gezondste IT’er ter wereld

Als IT’er breng je uren door achter je bureau. Vaak uitgezakt, dikwijls in een slechte houding ver van daglicht, met de vingers onafgebroken op de toetsen. Zin om anders en gezonder te werken? Deze drie items maken van jou de gezondste IT’er in je bedrijf.

Zit-sta bureau
We zitten meer dan negen uur per dag. Maar wie heeft er ooit gezegd dat we zittend moeten werken? Argumenten te over om meer rechtstaand te werken. Je krijgt minder snel een slaperig gevoel, blijft alerter omdat je spieren moeten werken en je rug geniet van de afwisselende houdingen. Zit-sta bureaus geven je hier de oplossing voor. Krijg je er geen van je baas? Dan begin je toch gewoon met een goedkoper of zelfs kartonnen opzetbureau.

it_moodboard_energielampenergyup_in_use

Energielamp 
De zon schijnt niet tot aan je bureau? Werk je op een plek zonder daglicht? Breng dan zelf het daglicht naar je bureau. Er bestaan energielampen van allerlei merken en formaten. Ze bootsen het effect van zonlicht na en geven je zeker in de winter extra energie.

itmoodboard_city-woman-feet-legs

Wandelschoenen
Misschien mail jij je ook te pletter om te overleggen met je collega’s. Waarom niet gewoon tot bij hen wandelen? Of een langere wandeling inplannen als alternatief voor de zoveelste meeting rond een tafel. Want het kan anders. Stel volgende keer een wandelmeeting of een fietsvergadering voor aan je teammanager of teamleden. Regelmatig bewegen doet je bloed sneller stromen.