Nick Kyrgios krijgt schorsing en boete voor onsportief gedrag

Nick Kyrgios krijgt schorsing en boete voor onsportief gedrag

De spelersbond ATP legt tennisser Nick Kyrgios een schorsing van acht toernooiweken op wegens “gedrag dat ingaat tegen de integriteit van de sport”. De schorsing, die afloopt op 15 januari, wordt met drie weken ingekort als de Australiër zich laat bijstaan door een sportpsycholoog. Verder krijgt hij een bijkomende boete van 25.000 dollar (ongeveer 22.758 euro). Vorige week gedroeg de 21-jarige Kyrgios zich onsportief tijdens de match tegen de Duitser Mischa Zverev op de Shanghai Rolex Masters. Het nummer 14 van de wereld gaf de match vrijwillig uit handen door onder meer erg slapjes op te slaan en naar zijn stoel te wandelen voor de service van zijn tegenstander landde. Hij ging ook in discussie met de umpire en het publiek en vloekte meermaals. Kyrgios zei achteraf op een persconferentie dat hij vrij was om te doen en laten wat hij wilde, en dat de toeschouwers die zijn gedrag veroordeelden niet verplicht waren naar hem te komen kijken. Op Twitter sloeg hij nadien wel mea culpa en liet het enfant terrible weten “dat er geen excuses waren voor zijn gedrag”.

“Ik wil opnieuw mijn verontschuldigingen aanbieden”, reageerde Kyrgios vandaag op zijn website. Hij verklaart dat hij een moeilijk seizoen achter de rug heeft, maar dat dit geen geldig excuus is voor zijn gedrag. “Ik vind het jammer dat mijn jaar op deze manier eindigt en dat ik me zo niet kan trachten te plaatsen voor de ATP Finals, een belangrijke doelstelling voor mij. Ik begrijp en respecteer de beslissing van de ATP. Deze periode zal ik gebruiken om mijn gedrag op en naast het court te verbeteren. Ik kijk er naar uit om in 2017 terug te keren.”

De ATP bedacht Kyrgios vorige week donderdag, daags na de bewuste wedstrijd van Kyrgios, al met een boete van 16.500 dollar (14.900 euro) voor zijn onsportief gedrag. Ruim een week geleden won Kyrgios nog het ATP-toernooi in Tokio na een zege in de finale tegen David Goffin.

bron: Belga