Nat en fris weer op komst

Nat en fris weer op komst

Het blijft deze namiddag overwegend droog met opklaringen. In het uiterste oosten van het land is er wel nog tot de avond kans op buien. De maxima blijven zacht, met temperaturen tot 17 graden. Ook vannacht blijft het droog met opklaringen. De minima liggen tussen 4 graden in de Ardennen en 10 graden elders. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-vergiftiging. Morgen neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf de kust en trekt er in de namiddag een regenzone over het land. Het wordt frisser, met maxima rond 13 graden in het centrum en 11 graden in de Ardennen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit overwegend zuidwestelijke richting.

’s Avonds en ’s nachts is er aan zee en in het noorden van het land kans op buien, eventueel zelfs met een donderslag. Aan zee blijft de wind vrij krachtig waaien uit noordwestelijke richting. Elders blijft het overwegend droog en wisselend bewolkt. De minima halen tot 6 graden in de Ardennen en 9 graden elders.

Woensdag krijgen we wisselvallig en winderig weer. De voormiddag begint nog droog in het zuiden, maar aan de kust en in het noorden van het land krijgen we buien. In de namiddag wordt het overal zwaarbewolkt en regenachtig. De wind trekt aan en wordt matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig, en draait van zuidwest naar west tot noordwest. Het wordt ook koeler met maxima tot 10 graden in de Ardennen en rond 13 graden in het centrum.

Vanaf donderdag krijgen we koelere temperaturen, die overdag niet veel hoger klimmen dan 11 of 12 graden. De dag begint nog nat, maar geleidelijk wordt het droger vanaf het oosten. Vrijdag is er eerst nog veel bewolking maar in de loop van de namiddag krijgen we opklaringen. Tijdens het weekend blijft het meestal droog met afwisselend zon en wolken. ’s Nachts kan het plaatselijk licht vriezen aan de grond.

bron: Belga