Zij werken in IT

Jo Wijgaerts
52, EDI-coördinator bij Facil (links)

Wat is je job?
“Ik beheer het systeem waarmee we digitaal informatie uitwisselen tussen onze vestigingen wereldwijd, onze klanten en leveranciers. Zo behoren mails, telefoons en papier voor facturen, bestellingen en andere documenten voor veel zakenpartners van Facil tot het verleden.”

Wat vind je er leuk aan?
“Ik vind het heel interessant om met mensen uit de hele wereld contact te hebben. Dat kan vanachter mijn bureau in Genk, waardoor het prima te combineren is met gezin en kinderen.”

Wat is opmerkelijk?
“Ik beheer als enige persoon het electronic data interchange-systeem dat als een bloedbaan is voor Facil. Daarmee wisselen een honderdtal zakenpartners duizenden bedrijfsdocumenten uit voor de productie van auto’s en vrachtwagens. Deze activiteit zou ernstig verstoord worden als EDI stilvalt.”

Vincent Stas
38, Director Infrastructure & Security bij Telenet (rechts)

Wat is je job?
“Ik stuur zeven teams van in totaal 87 mensen aan. Samen werken we aan de security- en engineeringprojecten rond infrastructuur, platformen en IT-oplossingen voor de interne systemen van Telenet, waarop onder meer de klantengegevens draaien.”

Wat vind je er leuk aan?
“Ik hou van de uitdagingen en de dynamiek nu we naar één Telenet Group evolueren. Met onze mensen en technologieën zoeken we naar de meest innovatieve manier om onze IT-systemen performant en veilig te maken.”

Wat is opmerkelijk?
“Ik kom van Base en merk dat ik binnen de nieuwe groep heel veel kansen krijg. Ik grijp ze en merk zo dat ik binnen IT evolueer volgens mijn ervaring en interessegebieden. Heerlijk om mee vernieuwende systemen op te zetten.”