Vijf IT-trends voor 2017

Nu al is duidelijk dat ook in 2017 alles binnen IT razendsnel zal veranderen. Maar in welke richting? IT’er, bereid je voor op deze vijf trends.

1. Software is king

Investeerde je bedrijf in het verleden veel in hardware, dan verschuiven budgetten steeds meer naar software in 2017. Eigen servers maken plaats voor software die opslag en werken in de cloud eenvoudig maken. Het afgelopen jaar werd wel nog in 15% van de vacatures in Vlaanderen gevraagd naar technici die pc’s en kantoormateriaal onderhouden.

2. Nog meer automatiseren

Steeds meer processen lopen automatisch. Steeds meer handenarbeid wordt vervangen. Slimme scansoftware, robots, marketing automation… Geen enkel bedrijf of afdeling ontsnapt. Medewerkers voeren vooral taken uit met hoge toegevoegde waarde.

3. Bedrijfsgegevens achter slot

Nu we onze eigen toestellen gebruiken voor ons werk, dringt een scheiding tussen werk en privé zich ook online op. Steeds meer bedrijven werken met een secure container, ofwel een geëncrypteerde en beveiligde plek op de mobiele toestellen van medewerkers. Zo kunnen we overal aan gevoelige bedrijfsinformatie zonder privé in te boeten op gebruiksgemak.

4. Big data in kmo’s

Big data blijft ook in 2017 IT beheersen. Heel wat Belgische bedrijven halen veel meer uit hun data en stemmen hun processen erop af. In 2017 springen eindelijk ook kmo’s massaal op de big-data trein.

5. Insourcen van IT

Bedrijven komen terug van het outsourcen van IT, bewijst onder meer de FOD Financiën verder in deze START. Ze wensen opnieuw controle te krijgen over dit vitale deel van hun organisatie. IT-afdelingen worden in ere hersteld en krijgen een meer strategische rol.