Pleidooi voor verplicht tijdelijk programma voor afgestudeerden

Er zou een verplicht tijdelijk programma ingevoerd moeten worden voor afgestudeerden, zoals de militaire of burgerdienst van weleer. Het is de bedoeling om jongeren warm te maken voor ondernemerschap en sociale interactie met diverse doelgroepen te stimuleren. Dat leidt tot co-creatie, innovatieve oplossingen, producten en diensten voor slimmere en doorgedreven samenwerkingsmodellen, die zowel sociaal als economisch vruchten afwerpen. Dat is een van de meest opmerkelijke aanbevelingen in de position paper over de ‘Collaborative Society’ die voorgesteld wordt op CrowdSourcing Week Europe in Brussel.

Hoe kan je een boost geven aan een betere doorgedreven samenwerking en de barrières doorbreken? Dat was het algemene uitgangspunt dat aangekaart werd door vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het kabinet van minister Decroo – verantwoordelijk voor de digitalisering – BNP Paribas Fortis, de Start-Up Factory en We Connect Data. In de concrete voorstellen wordt ondere andere ook gepleit voor Engels als dé taal in Europa en verplichte tweede taal in onderwijs, een transparant en fair internet dat op Europees niveau geregeld wordt, een flexibele wetgeving voor werkgevers en werknemers en er moet een halt toegeroepen worden aan sociale ongelijkheid in de maatschappij.

Deze concrete standpunten vormen de basis voor de themadag ‘Collaborative Society’ op de derde editie van Crowdsourcing Week Europe. Die vindt plaats van 21 tot 25 november in de Europese hoofdstad Brussel. De volledige position paper met concrete voorstellen van de werkgroep ‘Collaborative Society’ vind je hier: crowdsourcingweek.com/white-papers.

csw-logo_color_large_png