« Kansen om te groeien »

Ken je het grootste IT-bedrijf van Antwerpen? Weet je dat je dit niet moet zoeken waar je het verwacht? Inderdaad… Argenta. Deze duurzame bank is de grootste IT-werkgever binnen groot Antwerpen. En speciaal: ook met jobs voor niet-IT’ers!

Argenta is altijd al een buitenbeetje geweest in de bankensector. Maar waarin verschilt het groene appeltje dan van andere banken en IT-spelers?

Constante groei
Argenta is een bank die groeit. “We zijn een gezonde bank met een toekomstvisie. Een stabiel, evenwichtig, onafhankelijk bedrijf dat zonder staatssteun winstgevend is”, zegt Veerle Moons, coach Organisatie & Talent bij Argenta Bank- en Verzekeringsgroep. “Dat we niet op de beurs genoteerd zijn, is van belang. Hierdoor kunnen we een langetermijnstrategie uitwerken zonder de stress van kwartaalcijfers en fluctuerende beurskoersen.”

Duurzaamheid
Het groene appeltje staat synoniem voor duurzaamheid en ethisch handelen. Niet alleen winst, maar ook mens en milieu zijn essentieel in het verhaal. Elke medewerker mag zijn bijdrage doen en verbetervoorstellen aandragen.
“Vorige week overlegden wij als zeven trainees over wat beter kon in onze opleiding”, zegt trainee Rafaël Vekemans (25). “Net bespraken we dit met onze directeur. Volgend jaar zijn onze verbeterpunten in het programma ingewerkt.”

groei
Meng de ‘constante groei’ met ‘duurzaamheid’, en je hebt hét recept voor groei. In 2016 werden maar liefst 125 vaste aanwervingen gedaan. Veerle Moons heeft nog nooit van downsizing binnen de bank gehoord: “Integendeel. We zijn een Belgisch bedrijf dat zorgt voor verankering en groei.

Menselijke bedrijfscultuur
Tijdens jobdagen zijn kandidaat-werknemers nog het meest verbaasd over de open en menselijke bedrijfscultuur. “Als medewerker sta je bij ons inderdaad centraal. Dat maakt dat de meesten zich vanaf dag één thuis voelen”, weet ook Veerle. “De open, familiale sfeer en de directe communicatie creëren een sterke betrokkenheid. We zijn een grootbank met kmo-mentaliteit.”

Up-to-date technologie
Tegelijkertijd investeert de bank fors in nieuwe technologische platformen. Opvallend is dat dit ook jobkansen creëert voor niet-IT’ers. Kelly De Moor (22) bijvoorbeeld, die begin september als trainee begon.
“Ik ben hier redelijk toevallig beland omdat ik met een vriendin meeging naar een jobdag van Argenta op de universiteit”, zegt Kelly. “De sfeer trok me meteen aan: heel open, casual, down-to-earth. Hun jobaanbod heb ik meteen aangenomen.”

www.argentajobs.be

 

3 kenmerken van echte Argenta-medewerkers

  1.  No-nonsense
    Met twee voeten op de grond dingen realiseren, in een open sfeer.
  2. Klantgericht
    Het steeds eenvoudig en helder houden voor klanten.
  3. Zin voor initiatief
    Als individu een stempel drukken op projecten.

 

kelly-de-moor_img_20160928_164201 “Zachte overgang na unief”

Kelly De Moor, trainee documentenbeheer
“Veel van mijn TEW-vrienden werken in een audit- en consultingbedrijf. Ze spreken over hiërarchische, stijve kantoren. Bij Argenta voel ik het omgekeerde. Er is geen afstand tussen trainee en bazen. Ik geniet nu van de perfecte overgang van unief naar werkomgeving, met veel groeimogelijkheden, goede begeleiding en kansen om mijn eigen pad te zoeken.”

 

rafael“Geen ivoren torens”

Rafaël Vekemans, trainee domeinanalist
“Afgestudeerd met diploma’s geschiedenis en internationaal en Europees recht werd ik aangetrokken door het analytische in mijn functie. Ik mag nieuwe vragen vanuit de business kritisch bekijken. Ik was al lang geïnteresseerd in de bancaire sector, waarin Argenta een goede reputatie heeft. Je voelt dat het een familiebedrijf is zonder managers in ivoren torens.”

 

jorn-van-rompaey_img_20160928_115758_01“Persoonlijk sterk groeien”

Jorn Van Rompaey, trainee datarapportering
“Hoewel ik studies industrieel ingenieur heb gedaan, wilde ik de ICT in. Die interesse combineer ik bij Argenta met mijn interesse in de financiële wereld, en dan liefst zo dicht mogelijk bij klanten. Argenta investeert nu twee jaar in ons, met intensieve lessen en wisselende projecten. Ik verwacht dat ik sterk groei als mens en heel veel kennis opdoe.”