Opnieuw raketten afgevuurd naar Amerikaans oorlogsschip vanuit Jemen

Opnieuw raketten afgevuurd naar Amerikaans oorlogsschip vanuit Jemen

Het Amerikaanse oorlogsschip USS Mason, dat opereert in de Rode Zee, is opnieuw het doelwit geworden van een raketaanval vanuit Jemen. Dat heeft het hoofd van de marine-operaties John Richardson zaterdag gemeld, schrijft CNN. Ook de schepen USS Nitze en USS Ponce waren in de buurt, maar het is nog niet duidelijk of de schepen eveneens een doelwit waren. Volgens Washington zitten de Houthi-rebellen achter de aanval. Volgens een bron binnen de Amerikaanse Defensie werden verschillende raketten afgevuurd naar de destroyer, maar kwamen die niet in de buurt van het schip. Op de Mason werden “defensieve maatregelen” genomen, maar het is niet duidelijk of die er al dan niet toe hebben geleid dat de raketten in zee ploften.
De bemanning van het schip raakte niet gewond en de destroyer werd niet beschadigd.
De raketten zouden zijn afgevuurd vanuit de rebellengebieden in Jemen. Het is nog niet duidelijk of de raketten werden gelanceerd vanop radarsites of vanop schepen.
Vorige week vond al een gelijkaardig incident plaats, waarbij twee raketten vanuit de rebellengebieden in de buurt van de USS Mason in het water ploften.
Donderdag vuurden de VS raketten af op radarsites in het door de Houthi-rebellen gecontroleerde deel van Jemen, waar volgens de VS tot twee maal toe raketten werden afgevuurd. Volgens persagentschap AFP werden de Amerikaanse raketten afgevuurd vanop de USS Nitze.

bron: Belga