Gents liberalen met zelfde top 5 naar kiezer als in 2012

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Gent trekt Open Vld in 2018 naar de gemeenteraadsverkiezingen met dezelfde top vijf als in 2012, met zoals eerder bekendgemaakt Mathias De Clercq op kop. Dat meldt Open Vld Gent. Halverwege april raakte al bekend dat de Gentse Open Vld-lijst in 2018 getrokken wordt door huidig eerste schepen Mathias De Clercq, die de burgemeesterssjerp ambieert. De lokale afdeling legde ondertussen ook haar top vijf vast. Op de tweede plaats komt huidig schepen van Burgerzaken Sofie Bracke, gevolgd door schepen van Financiën Christophe Peeters. De top vijf wordt verder aangevuld met raadslid Stephanie D'Hose en huidig fractieleider Sami Sougir.

De Gentse liberalen verkozen ook hun nieuwe bestuur voor de komende drie jaar. Huidig voorzitter Mick Daman blijft aan het roer, hij was de enige kandidaat om die functie op te nemen. Uit de interne bestuursverkiezing bleek dat Mathias De Clercq de populairste Open Vld'er is onder de 242 Gentse leden die meestemden. Mick Daman bleek het tweede populairst, gevolgd door schepenen Christophe Peeters en Sofie Bracke. Gedeputeerde Geert Versnick stond op de 12de plaats. De 51 bestuursleden werden aangeduid om de partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 te leiden, en daarna de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van 2019.

"Een sterk team met een duidelijke ambitie: een stevig verkiezingsresultaat en een liberale burgemeester in 2018. Dat is meer dan ooit ons streefdoel en daar gaan we samen met het vernieuwd bestuur en onze lokale afdelingen aan werken", zegt herkozen voorzitter Mick Daman.

bron: Belga