Geen weer om binnen te zitten

De politici die in de Kamer zitten om te luisteren naar de regeringsverklaring van premier Michel, missen een zachte en zonnige dag die zich leent voor een verkwikkende herfstwandeling. De temperaturen klimmen naar 15 tot 20 graden. In het westen komt er wel geleidelijk meer bewolking met kans op wat lichte regen, meldt het KMI. Vanavond en in het eerste deel van de nacht wordt het betrokken vanuit het westen met regen en kans op een donderslag aan de kust. In de loop van de nacht trekt de regenzone verder naar het centrum. In het oosten blijft het mogelijk droog tot de ochtend. De minima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind is eerst zwak tot matig uit het zuiden, later wordt hij meestal zwak uit het zuidzuidwesten. Plaatselijk kan wat nevel ontstaan.

Morgenvroeg is het zwaarbewolkt met vooral in het oosten van het land nog wat regen. ’s Namiddags wordt het vanaf het westen overwegend droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en tussen 15 en 17 graden elders. De zuidwestenwind is eerst zwak tot matig, en wordt in het binnenland later zwak. Aan zee blijft hij matig. ’s Avonds en ’s nachts blijft het droog met soms brede opklaringen. In de Ardennen kunnen lage wolken gevormd worden.

Dinsdag begint de dag nog droog met opklaringen in het centrum en het oosten van het land. Vanuit het westen neemt de bewolking snel toe, gevolgd door regen. Vooral in Vlaanderen kan er af en toe toch matige regen vallen. In de namiddag wordt het opnieuw droog in het westen van het land en verschijnen er opklaringen. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden. Er waait een matige wind uit het zuidwesten, die op het einde van de dag ruimt naar het westen.

Woensdag blijft een storing lange tijd over ons land slepen en is het meestal zwaarbewolkt en regenachtig. Donderdag en vrijdag wordt het wisselvallig met vaak bewolkte perioden en af en toe enkele buien of wat regen. De maxima schommelen rond 12 of 13 graden in het centrum van het land. Tijdens volgend weekend blijft het droog met vaak brede opklaringen en enkele wolkenvelden en maxima rond 12 graden.

bron: Belga