Zulte Waregem verspeelt leidersplaats aan Anderlecht

Zulte Waregem heeft zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij AA Gent gingen de West-Vlamingen in de tweede helft kopje onder: 3-0. Anderlecht wordt zo de nieuwe leider.
Maarten

Voor Zulte Waregem is het al het tweede puntenverlies op rij, nadat het voor de interlandbreak thuis bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Charleroi, die andere seizoensrevelatie. Voor de pauze hielden de bezoekers nochtans goed stand in de Ghelamco Arena, waar de thuisploeg moeite had met de pressing van de tegenstander. AA Gent sprokkelde een handvol kansen bij elkaar, maar pas na de rust werd het doel van Steppe echt onder vuur genomen.

Simon beslissend

Al na drie minuten in de tweede helft moest de bezoekende doelman het leer uit zijn netten vissen. Na een knappe actie van Simon stond Coulibaly op de juiste plek om de 1-0 op het scorebord te zetten. De Nigeriaanse flankaanvaller zorgde een kwartier voor tijd zelf voor de bevrijdende tweede treffer, die hij vierde met een acrobatische salto. De assist kwam op naam van invaller Van der Bruggen. Het jeugdproduct van AA Gent legde de eindstand een handvol minuten later met een afgeweken schot vast op 3-0. Tussendoor had Saief nog een strafschop gemist voor de Buffalo's, die over Club Brugge en Standard naar de vierde plaats wippen in het klassement.

Anderlecht aan de leiding

Door de nederlaag van Zulte Waregem kreeg Anderlecht een uitgelezen kans om de leiding te grijpen, al moesten de Brusselaars dan wel Lokeren verslaan. Hoewel de Oost-Vlamingen het slotkwartier met tien afwerkten na de uitsluiting van Galitsios, moest Anderlecht wachten tot de voorlaatste minuut op de verlossende treffer van Teodorczyk: 1-0.