Stewardess zet seksistische passagier het vliegtuig uit

AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Een Amerikaanse stewardess heeft een passagier die seksistische opmerkingen maakte tijdens de demonstratie van de reddingsvesten uit het vliegtuig gezet. Haar actie werd op applaus onthaald en doet nu ook de ronde op de sociale media.

Passagier Amber Nelson heeft het verhaal van de ervaring gedeeld. Terwijl het vliegtuigpersoneel de demonstratie van de reddingsvesten gaf, vond een reiziger het nodig om ‘Ooh, sexy!’ te roepen naar één van de stewardessen. Nelson en de vrouwen rondom de man wierpen elkaar een ongemakkelijke blik en twijfelden of ze iets zouden ondernemen, maar de dame in kwestie liet zich niet doen.

De stewardess stapte op de man af en zei dat hij meer respect moest tonen. “Komaan, ik was maar een beetje met aan het spelen”, reageerde de man nog. Dat bleek de druppel. Het vliegtuigpersoneel legde het werk neer en had onderling even een discussie. Niet veel later werd de seksistische man uit het vliegtuig verwijderd, onder applaus van andere inzittenden.

Een woordvoerder van Alaska Airlines heeft het verhaal bevestigd aan The Huffington Post. “Het verhaal van de passagiers op Facebook is erg accuraat. We staan achter de beslissingen die onze medewerkers genomen hebben”, aldus het statement van Alaska Airlines.

Today I had an experience that drove home so powerfully the way it feels to be a woman in the world today. Before take…

Posted by Amber D. Nelson on Sunday, 9 October 2016