Regen drukt pauzeknop in

Vandaag wordt het overal droog en verschijnen er vanuit het zuidwesten snel opklaringen. Die breiden zich geleidelijk uit naar de andere streken. Vooral in het centrum van het land verwachten we tussen de wolkenvelden door mooie zonnige perioden. De maxima gaan van 11 tot 13 graden in de Ardennen en van 14 tot 17 graden elders. De wind waait meestal matig, zo laat het KMI weten. Vanavond en komende nacht blijft het meestal droog en licht bewolkt. In het westen verschijnen er tijdelijk meer wolken waaruit aan de kust tijdens het eerste deel van de nacht een kort buitje kan vallen. In het uiterste zuiden is er kans op vorming van mist. De minima gaan van 4 tot 6 graden in de Ardennen en van 7 tot 10 graden elders. De wind waait zwak tot matig.

Morgen wordt een mooie herfstdag met eerst zonnige periodes. In de namiddag drijven er sluierwolken binnen vanuit Frankrijk en neemt ook in het westen de bewolking toe. Het blijft bijna overal droog. Enkel in het uiterste westen kan er in de namiddag wat regen vallen. Het is erg zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 15 graden in de Hoge Venen tot plaatselijk 20 graden elders. De wind waait meestal matig.

Maandag valt er eerst nog wat regen en is het zwaarbewolkt. In de namiddag wordt het vanuit het westen droger met opklaringen. Een bui blijft mogelijk. Het wordt zowat 17 graden. Dinsdag start droog met wat zon, maar in de loop van de dag neemt vanaf het westen de bewolking toe en gaat het uiteindelijk regenen. De maxima liggen rond 16 graden. Van woensdag tot en met vrijdag overheerst de bewolking en vallen er regelmatig buien of zijn er meer langdurige perioden met regen. Het kwik schommelt tussen 12 en hoogstens 14 graden en ook de nachten worden opnieuw fris. Er staat er een onaangename noordwestelijke wind.

bron: Belga