Primera Division - Messi viert wederoptreden met doelpunt voor FC Barcelona

FC Barcelona heeft zaterdag op de achtste speeldag in de Primera Division met 4-0 gewonnen van Deportivo La Coruna. Twee doelpunten van Rafinha (21. en 36.) en een treffer van de onvermijdelijke Luis Suarez (43.) zorgden in Nou Camp voor een 3-0 ruststand, Lionel Messi had na zijn invalbeurt in de 55e minuut slechts drie minuten nodig om zijn rentree na een liesblessure te vieren met een treffer. De Argentijn legde zo ook de 4-0 eindstand vast. Nadien viel Deportivo nog met tien na de uitsluiting van verdediger Laure, maar dat veranderde dus niets meer aan de uitslag. Met de vijfde zege van het seizoen werd er een kleine crisis bezworen in Catalonië. Met zestien punten nestelt Barça zich voorlopig op de tweede plaats in de stand, op één punt van leider FC Sevilla.

Woensdag wacht reeds de volgende belangrijke wedstrijd voor Barcelona, dan komt ex-coach Pep Guardiola met Manchester City op bezoek op de derde speeldag in groep C van de Champions League.