“Meer speurders nodig tegen mensensmokkel” (West-Vlaamse procureur)

West-Vlaams procureur Frank Demeester vraagt meer politie in de strijd tegen de vluchtelingenproblematiek. Zeker nu het grote kamp in Calais wordt gesloten, zegt hij zaterdag in De Morgen en Het Laatste Nieuws.
Steeds vaker worden op en naast onze snelwegen transitmigranten betrapt. “Elke morgen als ik opsta, hoop ik dat er de nacht voordien geen doden zijn gevallen”, zegt Demeester, die gespecialiseerd is in dossiers rond mensensmokkel in West-Vlaanderen. “We roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben dringend meer speurders nodig.”
Demeester bevestigt dat de problematiek rond transitmigranten op de snelwegparkings de laatste weken toeneemt. Het meest verontrustende is volgens hem dat de smokkelaars steeds driester te werk gaan om de vluchtelingen naar Groot-Brittannië te krijgen. Zo haalden speurders onlangs nog mensen uit volgeladen tankwagens of zelfs koelwagens met temperaturen tot -25 graden.
Het kabinet-Jambon heeft begrip voor de noodkreet. “We doen volop aanwervingen bij de federale politie, maar zoiets vraagt tijd.”

bron: Belga