Jupiler Pro League - Genk lijdt nieuw puntenverlies in Moeskroen

Racing Genk heeft zaterdagavond op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League 2-2 gelijkgespeeld bij Excel Moeskroen. De Limburgers kwamen twee keer op achterstand, maar twee keer hing de Griek Karelis de bordjes opnieuw gelijk. Moeskroen begon scherp aan de partij en dat leverde na twee minuten al de openingstreffer op. Anderlecht-huurling Trezeguet was na een knappe dribbel meteen trefzeker. Genk reageerde met een steekpasje van Pozuelo op Karelis (32.), die van dichtbij afwerkte. De Limburgers domineerden, maar toch was het Moeskroen dat opnieuw op voorsprong kwam. Een schot van de ingevallen Viola (42.) week af op Colley, waardoor de bal achter Genk-doelman Bizot in doel verdween. De Henegouwers leken af te stevenen op de drie punten, maar twaalf minuten voor tijd tikte Karelis de gelijkmaker tegen de touwen.

Voor Genk betekent het het vierde puntenverlies in vijf wedstrijden, na nederlagen tegen Standard, Anderlecht en Kortrijk. Vorige week werd er wel gewonnen van Mechelen. Met 14 punten is Genk voorlopig negende in de stand, Moeskroen is met 10 punten twaalfde.

Eerder op zaterdagavond maakten KV Kortrijk en Standard er na een doelpuntenkermis in de eerste helft 3-3 van. Waasland-Beveren won met 4-2 van Eupen, terwijl STVV en Westerlo 2-2 gelijkspeelden. Vrijdag al leed Club Brugge een 1-0 nederlaag in Charleroi. Zondagnamiddag volgt nog de topper tussen AA Gent en leider Zulte Waregem. 's Avonds ontvangt Anderlecht in het Astridpark Sporting Lokeren, vooraleer KV Mechelen en KV Oostende Achter de Kazerne de speeldag afsluiten.