European Open - Steve Darcis opent in Antwerpen tegen Benoit Paire

door
Belga
Leestijd 2 min.

Steve Darcis (ATP 115) neemt het woensdag in de eerste ronde van de European Open, het ATP-toernooi van Antwerpen (hardcourt/566.525 euro), op tegen de Fransman Benoit Paire (ATP 47). Dat wees de loting zaterdag uit. Voor de Belgische nummer twee, die een wildcard kreeg voor het toernooi, en de 27-jarige Fransman wordt het de tweede confrontatie op het ATP-circuit. De stand is 1-0 in het voordeel van Paire, die in 2013 te sterk bleek in Montpellier. Voor de winnaar van het duel wacht in de tweede ronde het Portugese zesde reekshoofd Joao Sousa (ATP 34) of een kwalificatiespeler.

Topreekshoofd en publiekstrekker David Goffin (ATP 12) is bye in de eerste ronde. In de tweede ronde neemt hij het donderdag op tegen de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Tommy Robredo (ATP 457), eveneens met een wildcard achter zijn naam, en de Duitser Florian Mayer (ATP 58). Met Joris De Loore (ATP 184) is er nog een derde landgenoot rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Net als Darcis kreeg ook De Loore een wildcard voor het toernooi. In de eerste ronde wacht er hem een duel met de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 71). Beide spelers stonden nog nooit eerder tegenover mekaar.

De reekshoofden één tot en met vier zijn bye in Antwerpen. Dat betekent dat de Spanjaard David Ferrer (ATP 15/2), de Fransman Richard Gasquet (ATP 17/3) en de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP 22/4) pas in de tweede ronde in actie hoeven te komen.

Met Kimmer Coppejans (ATP 172) probeert er nog een vierde Belg op de hoofdtabel van het enkelspel te geraken. In de eerste kwalificatieronde nam hij zaterdag in twee sets (7-6 (7/1) en 6-3) de maat van de Spanjaard Pablo Andujar (ATP 429). De Oostendenaar, het zesde reekshoofd in de kwalificaties, neemt het in de tweede kwalificatieronde op tegen de Duitser Yannick Maden (ATP 304). Die klopte het vierde reekshoofd in de kwalificaties en finalist op de Ethias Trophy in Bergen, de Fransman Vincent Millot (ATP 135).

Germain Gigounon (ATP 294) en de zeventienjarige Zizou Bergs (geen ranking) overleefden de eerste kwalificatieronde dan weer niet. Gigounon verloor in twee sets van het Slovaakse derde reekshoofd Jozef Kovalik (ATP 128), Bergs maakte het topreekshoofd Pierre-Hugues Herbert (ATP 86) knap lastig. De Fransman had drie sets nodig, maar haalde het uiteindelijk wel met 4-6, 6-1 en 7-6 (7/4).

In het dubbelspel speelt Coppejans aan de zijde van Fritz in de eerste ronde tegen het Argentijnse duo Federico Delbonis en Diego Schwartzman. Steve Darcis en Joris De Loore vormen een tandem tegen de Brit Dominic Inglot en de Braziliaan Andre Sa.

Het is intussen van 1998 en de laatste editie van de ECC (European Community Championship) in het Antwerpse Sportpaleis geleden dat er nog een ATP-toernooi in België werd georganiseerd. De European Open vervangt op de kalender het toernooi van Valencia. Het toernooi in de Lotto Arena wordt gespeeld op een harde ondergrond (greenset).

bron: Belga