EHF Cup handbal (m) - Achilles Bocholt verlaat EHF Cup met opgeheven hoofd

Achilles Bocholt heeft na de heenwedstrijd zaterdag ook zijn terugwedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup verloren. Op bezoek bij het Hongaarse Csurgoi gingen de Limburgers nipt met 24-23 onderuit nadat ze de hele wedstrijd hadden voorgestaan. Halfweg was de stand 10-11 in het voordeel van Bocholt. In de absolute slotseconden werd de gelijkmaker in de buzzer afgekeurd. De heenwedstrijd had Bocholt vorige week met 23-34 verloren. Het Europees avontuur is dus voorbij. Bocholt begint zonder complexen en bijzonder gedreven aan hun "Mission Impossible". De volledige eerste helft stonden de Belgen op voorsprong. De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld, pas in de slotfase kwamen de Hongaren op voorsprong. In de slotseconden scoorde Serge Spooren de gelijkmaker on the buzzer. De scheidsrechters keurden het doelpunt goed, maar werden overruled door de tafelcommissaris, die oordeelde dat het doelpunt net buiten tijd viel.

"Ik ben fier op zoveel inzet en werkkracht", reageerde coach Bart Lenders. "Mijn team stond voor een onmogelijke opdracht, maar daar hebben ze zich niets van aangetrokken. Op zo'n manier vrank en vrij spelen tegen een profploeg is grote klasse. Tot op twee minuten van het einde stonden we op voorsprong, waarna zij langszij komen en het voortouw nemen. Toch hadden we nog de kracht om terug te vechten en scoren we on the buzzer. Dat dat doelpunt nog afgekeurd werd, is bijzonder zuur. Maar ik wil het positieve onthouden en dat is het collectief en het harde werk. Als we top zijn, kunnen we goed handballen. We hebben dan wel twee keer verloren en zijn Europees uitgeschakeld, maar we hebben zoveel geleerd. Hier worden we sterker van. We zullen de vruchten er nog van plukken."