David Gevaert keert terug als coach bij Antwerp, John Bico wordt sportief manager

David Gevaert keert terug als coach bij Antwerp

David Gevaert is de nieuwe coach van Antwerp. Eerder was hij al in het seizoen 2015-2016 op de Bosuil aan de slag. John Bico verlaat White Star Brussel en wordt sportief manager. Dat maakte de club uit eerste klasse B bekend. De 47-jarige Gevaert werd in mei na één seizoen ontslagen bij de Great Old. Hij slaagde er niet in de ambitieuze club de begeerde titel in de Proximus League en bijhorende promotie naar eerste klasse te schenken. Gevaert was als fysiektrainer actief bij RSC Anderlecht en startte daarna zijn trainerscarrière bij onder andere SC Eendracht Aalst, Ingelmunster en Racing Waregem. In 2009 werd Gevaert coach bij de beloften van Zulte Waregem, om in 2011 gepromoveerd te worden tot assistent-coach van Darije Kalezic en Francky Dury. Nadien groeide hij uit tot sportief adviseur bij Essevee. In het seizoen 2014-2015 coachte Gevaert tweedeprovincialer De Pinte. In 2015 begon hij aan zijn eerste periode bij Antwerp.

Met John Bico tovert CEO Patrick Decuyper een verrassende naam uit zijn hoed. Vorig seizoen veroverde Bico met White Star Brussel de titel in de Proximus League. Maar omdat de club geen licentie kreeg bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) mocht White Star niet promoveren. De club treedt momenteel aan in de eerste klasse amateurs.

De club met met stamnummer 1 zette dinsdag coach Frederik Vanderbiest op de keien na de mindere resultaten. Antwerp kon in 10 wedstrijden nog maar drie keer winnen en telt 13 punten, dat zijn er zes minder dan leider Lierse. Zondag ontvangt de club OH Leuven. Gevaert zal bij die wedstrijd nog niet op de bank zitten. Wim De Decker, momenteel T1 ad interim, staat dit weekend nog aan het roer. Er volgen nog gesprekken om zijn toekomstige positie in te vullen.

De 39-jarige Vanderbiest was bezig aan zijn eerste seizoen in Antwerpse loondienst. Daarvoor trainde de oud-middenvelder Cercle Brugge (2015-2016) en KV Oostende (2011-2015).

bron: Belga