VS verbieden Galaxy Note 7 in vliegtuigen

VS verbieden Galaxy Note 7 in vliegtuigen

De Amerikaanse autoriteiten verbieden reizigers vanaf zaterdag om hun Samsung Galaxy Note 7 mee te nemen op het vliegtuig. Ze doen dat nadat verschillende toestellen oververhit raakten of zelfs in brand vlogen. Samsung heeft ondertussen de productie en de verkoop van het toestel stopgezet. “Mensen die een Samsung Galaxy Note 7 bezitten mogen het toestel niet bij zich hebben of in hun handbagage of ingecheckte bagage meenemen op de vluchten van, naar en binnen de Verenigde Staten”, aldus het Departement voor Transport in een persbericht. De toestellen mogen dus ook niet meer als luchtvracht worden verzonden. De ban gaat in vanaf zaterdag 18.00 uur Belgische tijd.
De maatregel is noodzakelijk “omdat zelfs slechts één incident met vuur op een vlucht kan leiden tot ernstige verwondingen en veel levens op het spel zet”, verklaart minister van Transport Anthony Foxx.
Samsung ging op 2 september over tot de terugroeping van 2,5 miljoen exemplaren van de Note 7, een model dat zich qua grootte tussen een smartphone en een tablet bevindt, nadat verschillende toestellen vuur hadden gevat. De terugroepactie, waarbij klanten hun toestel konden omruilen, verliep in eerste instantie goed, tot gelijkaardige problemen werden vastgesteld met de omgeruilde toestellen.
Vorige week werd nog een vliegtuig in de VS geëvacueerd nadat er rook uit een een Galaxy Note kwam.

bron: Belga