“Hervorming PWA zorgt voor een bijzonder oncomfortabel gevoel”

De hervorming van PWA naar Wijkwerken zorgt voor een bijzonder oncomfortabel gevoel. Dat zegt Karel Hubau, de voorzitter Vlaams Platform PWA/ PWA-DCO. Het platform vraagt zich met name af of 1 juli 2017 geen onrealistische startdatum van het nieuwe systeem is geworden. “Wijkwerken moet operationeel zijn over 8 maanden. Alle betrokkenen hebben vandaag een zéér oncomfortabel gevoel”, zegt Hubau in een persbericht, “zeker omdat, zelfs na herhaaldelijk overleg met het kabinet van minister Muyters en de VDAB, er steeds té weinig duidelijkheid komt en de onzekerheid blijft aangroeien.”

“Hoe de organisatie van het wijkwerken in de lokale praktijk verder zal verlopen, blijft tot op heden een groot vraagteken (…) het financiële plaatje en de randvoorwaarden zijn niet gekend.” En ook: “De dienstverlening aan een betaalbaar tarief zal wegvallen bij mensen die het zeer hard nodig hebben, of moet vervangen worden door systemen die voor hen onbetaalbaar en daarenboven ook niet haalbaar zijn.”

Het Platform vreest dat er op 1 juli 2017 véél te weinig Wijkwerkorganisaties klaar zullen zijn om de wijkwerkers die door de VDAB worden toegeleid efficiënt op te vangen. “Het Platform zal absoluut verder constructief meewerken aan het Wijkwerkconcept, en zal dit proces mee ondersteunen en aansturen. Maar we stellen wel in vraag of 1 juli 2017 intussen geen al te onrealistische startdatum is geworden”, besluit Hubau.

bron: Belga