Wondermooie tatoeages beelden onzichtbare ziektes uit

Instagram / spoopyspaghetti

Het komt geregeld voor dat mensen met een chronische of onzichtbare ziekte op weinig begrip van hun omgeving kunnen rekenen. Om daar verandering in te brengen, sloegen vijf Amerikaanse kunstenaars de handen in elkaar. Zij vragen aandacht voor deze aandoeningen, door ze uit te beelden met tijdelijke tatoeages. 

Het ambieuze project Ink Visible werd in het leven geroepen door Arianna Warner, die zelf worstelt met Sympathische Reflex Dystrofie. Dit is een syndroom waarbij mensen extreem overgevoelig zijn voor aanrakingen, overmatig zweten, of zwellingen en hevige branderige pijn ervaren.

A photo posted by Ink Visible (@myinkvisible) on

“Het is niet gemakkelijk om te praten over een onzichtbare ziekte, omdat mensen vaak niet begrijpen wat je allemaal moet doormaken”, vertelt Arianna aan Metro.co.uk. “Daarom kwam ik op de proppen met de tatoeages. Zij beelden bepaalde syndromen perfect uit, zonder dat ik keer op keer vervelende vragen moet beantwoorden.”

Samen met vier andere kunstenaars reist ze door Amerika om de bijzondere tattoos uit te delen. Daarnaast kan je de designs ook online kopen. Het doel van Ink Visible is om mensen aan te sporen om te praten over hun ziekte en ervaringen te delen.