Tieners ontmaskeren Vlaamse pedofiel op YouTube: “vrij onder strenge voorwaarden”

Tieners ontmaskeren Vlaamse pedofiel op YouTube: "vrij onder strenge voorwaarden"

Het was de beslissing van de onderzoeksrechter in Dendermonde om de verdachte van zedenfeiten met minderjarigen via chatsites vrij te laten onder strenge voorwaarden. Dat zegt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.
Jongeren hadden videobeelden van de man op YouTube geplaatst, schreef De Morgen donderdag. Het ging om een 61-jarige man uit Oost-Vlaanderen die via chatsites zoals Skype en Omegle contact zocht met minderjarige jongens. Enkele van hen hadden die videogesprekken opgenomen en zelf op het web geplaatst.

“Het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar mogelijke zedenfeiten door een 61-jarige man uit Oost-Vlaanderen”, zegt woordvoerster Annelies Verstraete. “Het onderzoek is gestart na een melding van mogelijke strafbare inbreuken. Zodra politie en parket kennis hadden van de feiten is een onderzoek gestart met oog op identificatie van de verdachte. De man werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde die besliste om hem vrij te laten onder strenge voorwaarden. Het gerechtelijk onderzoek, dat geheim is en waarover op dit ogenblik geen details kunnen worden verspreid, is volop aan de gang.”

bron: Belga