Overwegend droge donderdag

Overwegend droge donderdag

Vandaag zijn er brede opklaringen en later meer wolken bij maxima van 9 tot 14 graden. Morgen en zaterdag is er telkens kans op regen in de ochtend, meer opklaringen in de namiddag. Zondag droog, zonnig en zacht met temperaturen van 18 graden of meer. Vanochtend zijn er lokaal nog lage wolken, vooral dan in de Ardennen. In de loop van de dag krijgen we meer hoge sluierwolken vanuit Frankrijk. Het blijft droog met maxima tussen 9 en 14 graden. De oostelijke wind waait overwegend matig maar kan aan zee en op de Ardense hoogten soms vrij krachtig worden met daar pieken tot 50 km per uur. Volgende nacht neemt de bewolking verder toe vanuit Frankrijk en tijdens het tweede deel van de nacht valt er lokaal lichte regen. De minima liggen tussen 4 en 8 graden. De oostelijke wind wordt zwak tot matig.

Morgenochtend is het bewolkt en kan er wat lichte regen of motregen vallen. Later op de dag is het droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en rond 15 of 16 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost in de Ardennen en uit oost elders. Morgennacht neemt de bewolking opnieuw toe en volgt er regen.

Zaterdag begint de dag zwaarbewolkt en op vele plaatsen regenachtig. In de loop van de dag wordt het geleidelijk droog met opklaringen. De temperaturen stijgen tot 17 à 18 graden in het centrum van het land bij een zwakke wind uit overwegend zuidelijke richtingen.

Zondag kennen we de gunstige invloed van een hogedrukwig en wordt het droog met, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, zonnige perioden en maxima rond 18 graden of meer. De wind waait zwak tot matig uit zuid en later zuidwest.

Maandag trekt een storing van west naar oost over het land met tijdelijk perioden van regen. Ook dinsdag en woensdag krijgen we te maken met regenzones. Het is wel zacht met maandag en dinsdag maxima rond 16 graden, woensdag rond 14 graden.

bron: Belga