Jessica Ennis-Hill bergt spikes op

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Britse topatlete Jessica Ennis-Hill zet op 30-jarige leeftijd een punt achter haar carrière. Dat maakte ze vandaag bekend. Ennis-Hill haalde deze zomer op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro zilver op de zevenkamp. Ze moest alleen de verrassende Nafi Thiam voor zich dulden. Vier jaar geleden pakte ze voor eigen publiek goud in Londen.

De Britse werd twee keer wereldkampioene in open lucht (in 2009 en 2015) en een keer vicewereldkampioene (in 2011). Indoor pakte ze WK-goud (in 2010) en zilver (in 2012) op de vijfkamp. Ze werd ook een keer Europees kampioene in open lucht (in 2010).

"Prachtige herinneringen, van mijn eerste wereldtitel in 2009 tot Rio 2016. Ik heb zoveel geluk gehad dat ik zo'n prachtige carrière heb mogen beleven in de sport waar ik zoveel van hou. Dit is een van de moeilijkste beslissingen die ik heb moeten nemen, maar de tijd om afscheid te nemen is gekomen", zegt Ennis-Hill in een boodschap op Instagram. "Ik heb steeds gezegd dat ik mijn sport op een hoogtepunt wilde verlaten en geen spijt wilde hebben. Dat kan ik nu oprecht zeggen."

bron: Belga