Droog en zonnig maar regen sluipt dichterbij

Droog en zonnig maar regen sluipt dichterbij

Deze namiddag is het droog en zonnig met geleidelijk aan meer bewolking. Maxima van 8 tot 12 graden bij een schrale oostenwind. Morgen veel bewolking en overwegend droog, in de nacht regen vanaf het zuiden. In de loop van zaterdag droog en zachter met zonnige perioden en temperaturen tot 18 graden. Zondag zacht en aangenaam najaarsweer. Deze namiddag is het eerst op enkele lage wolken in de Hoge Venen na, vrij zonnig met hoge sluierbewolking. Later drijft vanaf het zuiden meer middelhoge bewolking binnen, maar het blijft droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 8 en 13 graden. De wind waait matig tot lokaal vrij krachtig uit het oosten en versterkt het koudegevoel. Er zijn rukwinden mogelijk van 40 tot 50 km/ u.

Vanavond en vannacht neemt de bewolking verder toe en kan er lokaal wat lichte regen vallen, vooral in het zuidelijke deel van het land. De minima schommelen tussen 4 en 8 graden bij een zwakke tot matige oostenwind.

Morgen is er steeds veel bewolking en is ook wat lichte regen of motregen niet uit te sluiten, maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden bij een zwakke tot matige wind uit oostelijke richting. Morgennacht wordt het zwaarbewolkt met op vele plaatsen regen, lokaal matige regen. De minimumtemperaturen variëren tussen 7 en 11 graden. De zwakke tot matige oostenwind ruimt naar het zuidwesten.

Zaterdagochtend is het overwegend zwaarbewolkt met op de meeste plaatsen nog regen. Vanuit het zuiden wordt het geleidelijk droog en in de namiddag verwachten we soms brede opklaringen. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 11 en 14 graden in de Ardennen en tot 18 graden elders. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Zondag wordt het een aangename herfstdag met brede opklaringen en mogelijk wat meer wolken in het westen van het land. Het blijft overal droog. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidoost.

Maandag is het overal zwaarbewolkt en een regenzone trekt in de loop van de dag van west naar oost over het land. De maxima schommelen tussen 15 en 18 graden.

Dinsdagochtend blijft het mogelijk nog droog met opklaringen maar in de loop van de dag wordt het wisselvallig met buien. De maxima halen tot 16 graden. Woensdag en donderdag blijft het wisselvallig met buien. De wind draait naar het noordwesten en we halen nog 13 à 14 graden.

bron: Belga