Lotto-winnaar van 168 miljoen euro komt uit regio Brussel

Foto Wikipedia / M. D.

De winnaar van de grootste Belgische loterijwinst ooit is bekend. Het is een man uit het Brusselse, die een deel van zijn winst aan een goed doel wil schenken.

Een 45-plusser uit de regio Brussel heeft het recordbedrag van 168 miljoen euro gewonnen bij EuroMillions. Twee dagen na de trekking van 11 oktober heeft de recordwinnaar zich met zijn origineel biljet kenbaar gemaakt bij de Nationale Loterij. Het gaat om een Franstalige man, een 45-plusser uit het Brusselse, die al 10 jaar met EuroMillions speelt. Een trouwe speler dus, het spel bestaat sinds 2004.

De winnaar houdt van thrillers, films van Robert de Niro, voetbal en is een liefhebber van de viskeuken, wist hij de Nationale Loterij te vertellen. De winnaar speelde in een verkooppunt in het Brusselse, kruiste zijn eigen 5 cijfers en 2 sterren aan en wist zo voor de trekking van 11 oktober als enige winnaar in rang 1 uit de bus te komen.

“Ik kon het haast niet geloven. Ik werd me pas bewust van de grootte van de winst, thuis, achter mijn computer, bij het nakijken van de resultaten op de website”, wordt de winnaar geciteerd.

Op de vraag wat hij met die onvoorstelbare som gaat doen, antwoordde hij heel beslist: “Een deel aan een goed doel schenken. Ik wil deze gelukswinst delen met mensen die het nodig hebben.”

De winnaar is de grootste Belgische EuroMillions-winnaar ooit. Het vorige record stond sinds 9 februari 2007 op naam van een speler uit de regio Tienen en bedroeg 100 miljoen euro. De grootste Europese toppot bedraagt 190 miljoen euro. Dat record wordt gedeeld door een Portugese (2014) en een Britse (2012) winnaar.