Tieners ontmaskeren Vlaamse pedofiel op YouTube

Jongeren hebben videobeelden van een Vlaamse pedofiel op YouTube geplaatst. De man werd opgepakt, maar is ondertussen vrij onder voorwaarden.

Het gaat om een 61-jarige man uit Oost-Vlaanderen die via chatsites zoals Skype en Omegle contact zocht met minderjarige jongens. Tijdens het gesprek, vraagt hij ze om allerlei handelingen uit te voeren, zoals hun kledij uitdoen.

Enkele van de jongeren hebben die videogesprekken opgenomen en zelf op het web geplaatst. Sommige van de video’s werden al meer dan 100.000 keer bekeken.

Ondertussen is de man voorgekomen bij de onderzoeksrechter, maar hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. Dat schrijft De Morgen. Annelies Verstraete van het parket van Dendermonde wil niet zeggen om welke voorwaarden het gaat, of hij al bekend is bij het gerecht voor eerdere feiten en hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt. “Het gerechtelijk onderzoek is nog steeds lopende. We zijn nog volop bezig met de identificatie van mogelijke andere slachtoffers.” De raadkamer zal moeten beslissen over een al dan niet doorverwijzing naar de correctionele rechtbank.