Gent-manager Louwagie excuseert zich bij scheidsrechter Boucaut

door
Belga
Leestijd 2 min.

Michel Louwagie, de manager van KAA Gent, biedt op de website van zijn club zijn verontschuldigingen aan bij scheidsrechter Alexandre Boucaut. In Het Laatste Nieuws vergelijkt Louwagie de referee vandaag met "een moordenaar die niet wil bekennen". Op de site van de Buffalo's zegt Louwagie zich te willen excuseren "voor de overdreven vergelijking t.o.v. scheidsrechter Boucaut".

"Onze general manager wou in het gesprek met de betrokken journalist op sprekende wijze uitdrukken wat hij bedoelde betreffende de halsstarrigheid van dhr. Boucaut omtrent het niet willen erkennen van een begane fout", luidt het. "Het was echter niet de bedoeling dat deze quote de krant zou halen, deze diende in het gesprek enkel ter illustratie van hetgeen KAA Gent dhr. Boucaut verwijt en was bedoeld om de journalist verder te verduidelijken wat reeds in het eerdere communiqué stond. Uiteraard heeft onze general manager op generlei wijze iets anders willen insinueren."

Gisteren had AA Gent een persbericht verspreid waarin de kampioen van 2015 liet weten Boucaut te wraken na diens optreden in de competitiematch van speeldag 9 tussen Club Brugge en Gent (1-0). Boucaut floot toen geen strafschop voor de Oost-Vlamingen na een duwfout van Denswil op Neto. In het slot van de wedstrijd stuurde hij Rami Gershon nog met rood van het veld. Gentcoach Hein Vanhaezebrouck haalde nadien hard uit naar de scheidsrechter.

"Boucaut maakte een fout - daar waren alle specialisten het over eens. Maar als hij dat een dag later nog steeds niet wil toegeven ... (zucht) Het is zoals een moordenaar die niet wil bekennen dat hij een moord pleegde", zegt Louwagie vandaag in HLN.

bron: Belga