Frisse temperaturen ruimen plaats voor warm weekend

Frisse temperaturen ruimen plaats voor warm weekend

Het weer blijft deze namiddag overwegend zwaarbewolkt, met lokaal lichte regen of motregen. De maxima blijven fris met temperaturen tussen 8 en 12 graden. Vanavond en vannacht blijft het droog. Het koelt flink af met in het centrum minima rond 4 graden, in Hoog-België kan het lokaal lichtjes vriezen aan de grond. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie. Morgen en vrijdag blijft het overdag overwegend droog, het weekend wordt zonnig en warm met op de meeste plaatsen temperaturen tot 18 graden. Morgen begint de dag op de meeste plaatsen zonnig, maar stilaan ontwikkelen zich wolkenvelden. Het blijft wel droog, met maxima tussen 9 en 14 graden. De wind komt uit oostelijke richtingen en kan aan zee en op de Ardense Hoogten vrij krachtig worden met pieken tot 45 kilometer per uur. Morgennacht neemt de bewolking toe vanuit Frankrijk en is er kans op wat lichte regen, met minima tussen 4 en 8 graden.

Vanaf vrijdag gaan de temperaturen geleidelijk de hoogte in, met maxima rond 14 graden in de Ardennen en tot 16 graden in Vlaanderen. Vrijdagochtend kan er wat lichte regen vallen, later op de dag wordt het droog met opklaringen. Vrijdagnacht neemt de bewolking opnieuw toe en volgt er regen.

Het weekend wordt warm, met maxima tot boven de 18 graden. Zaterdag begint nog regenachtig, maar in de loop van de dag komen er opklaringen. Ook zondag wordt het zonnig.

Begin volgende week trekt een storing van west naar oost over het land, waardoor we van maandag tot en met woensdag te maken krijgen met regenzones. Het blijft wel zacht met maxima rond 16 graden.

bron: Belga